23 Kasım 2010 Salı

Şeker Çöplerinden Trendy Çantalara

Günümüzün hızlı tüketim ve gösteriş için ne gerekirse sonuçları düşünmeden yapılmalı mantığıyla ilerleyen moda akımı bir yana dursun, yakın zaman önce,  eco-friendly yani çevreci bir yaklaşımla ortaya çıkan çöpten çanta ve aksesuar trendi yüzümüzü güldürdü.

Peki nedir bu çöpten çanta?

Bu projeye göre geri çöpe attığımız bir daha dönüştürülmeyen malzemeler toplanıyor ve hayata geri kazandırılıyor. İplik ve fermuar dışında geri dönüşümlü materyaller önce yıkanıp steril hale getiriliyor daha sonrasında ise çanta süs veya aksesuar haline getiriliyor.







Türkiye'de Unilever ve Sabancı Üniversitesi sponsorluğunda bir toplumsal duyarlılık projesi olarak ortaya çıkan çöpten çanta yapımı aynı zamanda, Türkiye'de hayatları boyunca çalışmamış bayanlara işgücü sağlayarak onları topluma kazandırmayı da amaçlıyor.

Daha fazla bilgi almak, internet üzerinden sipariş vermek ya da satış noktalarını görmek içi websitesine başvurabilirsiniz: http://www.copmadam.com/

Yabancı Örnekleri:

Bu tür çantaların ayrıca yabancı örnekleri de bulunmakta. Gözüme çarpan sitelerden biri de http://www.ecoist.com/

Confetti Modeli - $28

Pacman Magazine Modeli - $98


Bu sitede oldukça geniş bir ürün yelpazesi var ve hatta M&M, Coca Cola, Frito Lay, Sex and The City özel koleksiyonlaru da bulunmakta.


Coca Cola Modeli - $28

M&M Modeli - $98

Sex and the City 2 Modeli - $178



Dergilerden, barkodlardan, şeker, cips, içecek ambalajlarından ve daha birçok geri dönüşümlü malzeme kullanılarak yapılmış çeşit çeşit çantalar, bilezikler, ofis setleri, tepsiler ve daha birçok ürün bulmak mümkün. 

Ofis Seti - $25

Sevdiklerinize hediye olarak da değişik modeller seçebilirsiniz.



Inca Tote - $178


Chica Rosa Modeli - $40


Ben bu çantaları nasıl alacağım diye sorarsanız U.S. Postal Service veya UPS Worldwide'la uluslararası gönderim de yapıyorlar. Ancak paketin büyüklüğüne, gönderim biçimine (hızlı gönderim, karadan gönderim vs gibi) ve gönderilen ülkeye göre fiyatlar değişiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...