7 Şubat 2011 Pazartesi

DIY: Davetliler için Çiçek Bilezik

Düğünlerde, nişanlarda gelen davetlilerden bayanlara özel verilebilecek en güzel aksesuarlardan biri şüphesiz çiçekli bilezikler.. Her gelen bayan davetlinin nişan ya da düğününüzden bir hatıra olarak gece boyunca bileğine takabileceği ve sonrasında da saklayabileceği, düğün konseptinizin rengiyle uyumlu bir çiçek seçerek kendi başınıza kolaylıkla yapabileceğiniz bir DIY(do it yourself - kendin yap) projesinden bahsedeceğim bugün size..

Çiçek Bilezik

Gerekli Malzemeler:
Dilediğiniz çiçek veya çiçekler
Pense
Bakır Kablo, bir kalın, bir ince
Çiçeklerde kullanılan yapışkan bant ( selobant gibi ancak genelde belli olmaması için beyaz ya da yeşil renk oluyor)
Makas
İstediğiniz renkte kurdela
Yapıştırıcı

Önce bakır kabloyu elinize alın ve bileğinize uygun uzunlukta kesin, daha sonra kablonun uçlarını ele batmaması için içe doğru kıvırın. Ve kabloyu çiçeklerde kullanılan yapışkan bantla kaplayın.


Daha sonra seçtiğiniz çiçekler için, ince bakır kabloyu elinize alın, uzun bir pay bırakarak kesin ve kabloyu  uzun bir "n" şekline gelecek şekilde kıvırın. Daha sonra bu "n" şeklindeki ince kabloyu çiçeğin tam ortasından geçirin. Daha sonra çiçeğin sapı eğer uzunsa bunu kısaltın ve ince bakır kabloyu da kısaltarak istenilen boyuta getirdikten sonra kabloyu da çiçeklerde kullanılan yapışkan bantla kaplayın.


En son olarak çiçeğin ucunda bulunan ince bakır kabloyu daha önce hazırladığınız kalın bakır kabloya çiçek üstte gelecek şekilde sarın. Ve seçtiğiniz renkteki kurdelayı dilediğiniz gibi çiçeğin ve kalın bakır kablonun etrafına yapışkan bantları kapatacak şekilde bağlayın. Kurdelayı daha sağlamlaştırmak isterseniz yapıştırıcı kullanabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz çiçeğin arasına günün anlam ve önemini ifade eden bir not yerleştirebilirsiniz. İşte bu kadar! Kolay değil mi :)

Videosunu izlemek için:


DIY: How to Make a Wristlet from Elysium Productions on Vimeo.

stylemepretty

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...