26 Aralık 2010 Pazar

Beyrut'ta Mekan Önerileri - Cafeler

Pahalı arabalar, oryantal, humus, nargile ve iç savaş... Beyrut'u beş sözle özetlemek istersek aklıma gelenler bunlar olur...

Beyrut mekan önerilerine geçmeden önce Beyrut hakkında birkaç bilgi vermek istiyorum. Öncelikle Beyrut'a vize yok ve İstanbul'a uçakla sadece bir buçuk saat uzaklıkta! Lübnan'ın başkenti olan Beyrut'ta yakın zamanda iç savaş olduğu için, şehirde savaştan kalan bazı binalardaki kurşun izleri gibi kötü etkileri hala görmek mümkün. Ancak bunun haricinde şehrin çoğunluğu yeniden yapılanma sürecinde ve beş yıldızlı otellerden iş merkezi olacak gökdelenlere birçok inşaat şantiyesine rastlıyorsunuz.

Beyrut'ta metro malesef yok ve inanılmaz bir trafik oluyor. Oradayken İstanbul trafiğine şükrettim o derece:) Bu kadar trafik olmasının sebebi Beyrut'ta "Araban neyse sen de osun" mantığından dolayı olabilir diye düşünüyorum. Çünkü arabaya ve arabalarının markasına inanılmaz bir önem veriyorlar ve çok iyi marka arabaları her dakika görmek mümkün. 

Öncelikle Beyrut'ta kesinlikle gitmelisiniz dediğim yer Jeita Grotto Mağarası. Burası binlerce yılda oluşmuş doğa harikası bir mağara ve en güzel yanı ise çok derinlerde değil ve çok rahat içine girip gezebiliyorsunuz.  Ayrıca kayıkla bir tur bile yapabiliyorsunuz! 

Jeita Grotto - Beyrut

Jeita Groto mağarası 2011 yılında seçilecek, "Dünyanın Yeni 7 Doğa Harikası"ndan biri olmaya da aday aynı zamanda. Amazon yağmur ormanları, Amerika'daki Grand Canyon, Maldivler de diğer adaylardan. Dilerseniz new7wonders.com'dan istediğiniz adaya oy vermeniz mümkün. 

Şimdi gelelim Beyrut'ta gidebileceğiniz Cafe önerilerine...

Bayrock Cafe
Öncelikle kahvaltı için meşhur Pigeon Rocks manzaralı Bayrock cafeyi tavsiye ederim. Manzarası gerçekten çok güzel, kahvaltısı mükemmel olmasa da fena değildi diyebilirim, kızarmış halloumi (bildiğimiz hellim peyniri), peynir tabağı gibi seçenekler Türk kahvaltısına yakın bir şey yemenize imkan veriyor.  

Adres: Raouche, Raouche kayası karşısı

Bayrock Cafe Beyrut'tan Pigeon Rocks Manzarası
Zaatar W Zeit 
Kahvaltı için tercih edebileceğiniz bir diğer mekan ise Zaatar W Zeit. Burada geleneksel Lübnan usulü Zaatar (Türkçe'de zahter olarak bilinen içinde kekik ve susam olan bir çeşit dürüm) yiyebilirsiniz. Ben şahsen peynirli Zaatar'ı beğendim ve tavsiye ederim:) 

Zaatar W Zeit Cafe bir zincir olduğu için birçok yerde karşınıza çıkabiliyor ancak bizim gittiğimiz Zaatar W Zeit Beyrut Amerikan Üniversitesi'nin hemen karşısındaydı, gençlerin uğrak mekanı olduğunu duymuştuk. 

Adres: Bliss Str, Hamra, Amerikan Beyrut Üniversitesi karşısı

Zaatar W Zeit Beyrut
Balthazar
Balthazar Souks of Beirut'ta bulunan çok güzel bir cafe, ayrıca hemen yanında Beyrut'un en büyük alışveriş meydanı bulunmakta. Souks of Beirut'a gidip önce alışveriş yapıp sonra Balthazar Cafe'de bir kahve molası verebilirsiniz. Ben burayı açık hava alışveriş mekanı olduğu için İstanbul'un Nişantası'na, Balthazar Cafe'yi de Beymen Brasserie'ye benzettim:)

Adres: Weygand Street - Souks of Beirut

Balthazar Cafe - Beyrut
Paul Cafe 
Paul Cafe bizim İstanbul'dan tanıdığımız Paul Cafe ancak Arabic konuşmalardan sıkılırsanız:) Paul Cafe'ye gitmenizi tavsiye ederim. Çünkü neredeyse Beyrut'tan ayrılıp Fransa'ya gelmiş gibi hissediyorsunuz! Garsonlar da dahil etrafımızdaki herkes Fransızca konuşuyordu ve anladığım kadarıyla Paul Cafe, Beyrut'ta nüfusun %30unu oluşturan Fransız kökenli Hıristiyanların uğrak mekanıydı. Kahvaltı için ya da bir kahve molası vermek için ideal. 

Adres: Gemmayzeh, Avenue Georgers Haddad Beyrut

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...