26 Aralık 2010 Pazar

Beyrut'ta Mekan Önerileri - Gece Hayatı



MUSICHALL
Lübnanlı arkadaşımızın bize çok tavsiye ettiği ancak rezervasyonsuz gidilemeyeceğini söylediği Musichall'a önce gitmemeyi düşünüyorduk çünkü erkek arkadaşı Türk olan Lübnanlı arkadaşımız, erkek arkadaşı onu ziyarete gelmeden 3 hafta öncesinden Musichall'un ancak barında rezervasyon yaptırabildiğini, yer bulmanın çok zor olduğunu söylemişti. Gene de bizim için mekanı arayıp yer var mı diye sordu ve red cevabı aldı ama biz buna rağmen! :) Beyrut'a bir kere gelmişiz bir daha da gelip gelmeyeceğimiz de belli değil diye düşünerek bir şansımızı denemekten zarar çıkmaz diye karar verdik. Ve Musichall'a gittiğimizde şaşırtıcı bir şekilde hiç ikilemeden buyrun diye içeri aldılar. Ancak tabi ki barda yer bulabildik ama zaten Beyrut'ta Mekan Önerileri - Restoranlar yazımda bahsettiğim Gemmayzeh Cafe'de yemek yedikten sonra gittiğimiz için sadece birşeyler içmeyi umuyorduk. Siz de eğer yemek için rezervasyon bulamazsanız bizim gibi birşeyler içmeye barına gidebilirsiniz.

Öncelikle Musichall hakkında söylemem gereken bir şey var. Konseptiyle, inanılmaz derecede İstanbul'daki Lübnan yemekleri restoranı Al Jamal'e benzediğini söyleyebilirim. Popüler müzikler çalarken, arada bir perdeler açılıyor ve kabare stili sahne şovlarını, farklı şarkıcıların performanslarını izleme fırsatı buluyorsunuz. Ancak Al Jamal'den farkı Musichall'da sempatik travestiler yok bunun yerine farklı dünya müziklerinden performanslar oluyor. Örneğin biz ordayken yapılan performanslardan aklımda kalanlar; Shakira'nın şarkısıyla yapılan dans, saz çalan 3 sanatçının söylediği Arapça şarkı, İspanyol müzikler eşliğinde İspanyol dansçı ve arada İngilizce popüler şarkılardan performanslar. Ve duyduğumuza göre kısa performanslar için sahneye çıkan sanatçıların çoğu Lübnan'ın ünlü sanatçılarından oluyormuş.

Beyrut'ta Arap ezgileri her yerde.. İstanbul'da da nasıl bazı gece kluplerinde yabancı müzik çalarken birden Türkçe bir müzik çaldığında herkes bir ağızdan söyler, aynen Beyrutlular da Arap müzikleri girdiği an yerlerinde duramıyorlar ve hep bir ağızdan söylemeye başlıyorlar! Yabancı popüler şarkıların remixini bile Arap ezgilerine uygun yapmışlardı. Gerçekten çok eğlenceliydi, gece hayatı Avrupa'dan çok farklıydı kesinlikle denenmesi gereken bir deneyim.

Adres: Starco Bldg.
Tel: 961 3807555

Beyrut Gece Hayatı - Musichall 

Beyrut Gece Hayatı - Musichall 
Buddha Bar
Buddha Bar mekanın tasarımıyla, restoranın ortasındaki dev Buddha heykeliyle, herşeyiyle Londra'daki Buddha Bar'ın aynısı diyebilirim sadece gelen insanlar farklıydı:) En alt katında restoranı bulunuyor, orta katta barı var ancak bütün kalabalık en üst kattaydı diyebilirim. Zaten gittiğimiz an garson daha az gürültü istiyorsanız orta kattaki barı, daha kalabalık ve daha fazla gürültü tercih ederseniz yukarı katı tavsiye ederim demişti, biz de yukarı çıktık:) Yukarı katın en güzel yanı küçük sehpalar etrafında koltuklarda 5-6 kişilik masalar halinde oturabiliyorsunuz ve çok gürültü olsa da arkadaşlarınızla yakın oturabildiğiniz için birbirinizi duyabiliyorsunuz:) Gecenin erken saatlerinde herkes oturup muhabbet ederken, ilerleyen saatlerde herkes ayağa fırlayıp dansetmeye başladı. Arada bir dumanlı lazer gösterileri de olabiliyor.

Adres: Rue Rıyad Al-Solh - Imm Al Ouseily
Tel: 01/99 31 99

Beyrut Gece Hayatı - Buddha Bar

B O18
B 018 tasarımı çok uğraşılmamış gibi gözüken bir mekan ama aslında gerçek çok farklı. B O18'in bulunduğu alan Beyrut'ta iç savaşa kadar 20000 mültecinin bulunduğu bir karantinaymış ve iç savaştan sonra yapılan katliamlardan ve buldozerlerin etrafı silip süpürmesiyle bu alanda hiç bir hayat izi kalmamış. Yer seviyesi 3 buçuk metre yükselmiş ve iç savaştan sonra mimar Bernard Khoury B 018'in tasarımını savaşın yaralarını kapatmak yerine, yansıtacak şekilde düşünmüş ve ortaya çok manalı ve bir o kadar da enteresan bir tasarım çıkmış. B 018 bir otoparkın ortasında bulunuyor ve dışarıdan etrafı bomboş olduğu için mekanın nerede olduğunu önce anlayamıyorsunz sonra karşınıza çıkan merdivenlerden aşağı indiğinizde sizi yerin altında bir kalabalık bekliyor oluyor. Mekan ilk açılmadan önce mekanın tavanını oluşturan devasa kapaklar kapalı duruyor ve dışarıdan içeride bir mekan olduğu anlaşılmıyor. Mekan açılacağı zaman kapaklar açılıyor ve dev bir ayna yavaş yavaş açılıyor ve 50 derece açıyı yakaladığı zaman duruyor ve içerideki insanların dış dünyayı görmelerini sağlıyor.

B 018 yetkilileri tasarımları kadar müzikleriyle de övünüyorlar. Çoğunluk techno - pop çalıyor ancak arada bir farklılık yapıp 80'lerden 90'larden şarkılar çalarak sizi şaşırtıyorlar. B 018'e çok erken gitmenizi önermem, daha çok after party mekanı olarak düşünebilirsiniz.

Adres: Quarantaine Beyrut

Beyrut Gece Hayatı - B 018

Beyrut Gece Hayatı - B O18

Sky Bar
Sky Barı ne kadar Lübnanlı arkadaşımızdan duymuş olsak da malesef gidemedik çünkü kurban bayramında gittiğimiz için yaz sezonu bitimi nedeniyle kapalıydı:( Ancak Lübnanlı arkadaşımız o kadar Sky Bar'dan bahsetti ki bir daha yazın Beyrut'a gidersem Sky Bar'a kesin gitmeye karar verdim.

Adres: Biel, Beyrut
Tel: +961 3939191

Beyrut Gece Hayatı - Sky Bar

Beyrut Gece Hayatı - Sky Bar








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...