14 Aralık 2010 Salı

Mekan Önerileri - Obika

Kanyon’un en üst katında rastladınız mı bilmiyorum ama yeni bir restoran açıldı: Obika. Adı ne anlama geliyor derseniz hemen söyleyeyim: Oh bee ka! (İşte bak burada demek). Ne zamandır gitmek istiyordum, geçenlerde bir fırsatını buldum, gittim ve çok beğendim:)

Obika’yı aslında ben Milano’da okuduğum zamanlardan tanıyordum ve çok seviyordum ve Türkiye’de açılacağını öğrenince çok sevinmiştim! Milano’da birkaç yerde Obika Mozzarella Bar bulunmakta ancak en güzeli hiç şüphesiz Duomo Meydanı’nda Duomo Katedrali’nin hemen yanında olan tamamı lüks markalardan oluşan alışveriş merkezi La Rinascente’nin terasında bulunan Obika. Terastan Duomo Katedrali manzarası eşliğinde hem çok keyifli bir ortamda bulunabiliyor hem de çok güzel yemekler tadabiliyorsunuz.


Obika Mozzarella Bar - Milano Duomo Katedrali
 

Obika Mozzarella Bar - Milano Duomo Meydanı
 
Ayrıca Milano’da çok yaygın olan “Aperitivo” konsepti Milano Obika Mozzarella Bar’da da uygulanıyordu. Aperitivo konsepti nedir derseniz, Milano’da neredeyse her cafede, akşam saatlerinde (5-6 gibi) başlayan sonrada uzun bir süre devam eden bu konseptte, alkollü ya da alkolsüz bir içki alıyorsunuz (bu herhangi bir içki olabiliyor, şaraptan margaritaya, değişik alkollü-akolsüz kokteyllere, hepsi için fix bir fiyat ödüyorsunuz, ki bu fiyat genelde cüzi bir miktar oluyor 7-8 Euro gibi), yanında bulunduğunuz cafe ya da barın sunduğu aperatif yemeklerden istediğiniz kadar yani sınırsız yiyebiliyorsunuz! Bu aperatif yemeklerin çeşitleri ve fix fiyat tabi ki restorana göre değişiklik gösteriyor, Obika Mozarella Bar’ın da Aperitivo’su tabi ki dillere destan oluyordu bu yüzden Milano'ya yolunuz düşerse kesinlikle gitmenizi tavsiye ederim. Ne kadar güzel olsa da bu konsept henüz Türkiye’ye gelmiş değil ama keşke gelse dediğinizi duyar gibiyim:) 7-8 Euro’ya hem dilediğiniz içki hem de dilediğiniz kadar yemek... düşüncesi bile ağız sulanmasına sebep olabiliyor:)

Aperitivo konsepti henüz gelmese de, İtalyanların hayatımıza kattığı başka bir vazgeçilmezi mozzarellayı çok seviyorsanız ya da denemek istiyorsanız gerçek İtalyan lezzetlerini ve tecrübesini tatmak için Kanyon Obika'ya kesinlikle gitmelisiniz.


Obika Türkiye - Kanyon


Obika Türkiye - Kanyon
Mozzarella’nın artık ustası rolüne bürünmüş olan Obika’ya gittiğiniz zaman benim size tavsiyem menünün ilk sayfasında görebileceğiniz “Seçtiklerimiz” bölümünden:
 
Mozzarella di Bufala Campana DOP peynirleri (Classica, Affumicata ve Stracciatella di Burrata) arasından bir tanesini seçiyorsunuz ve yanında nelerin eşlik etmesini istediğinizi seçiyorsunuz. Benim favorim Stracciatella di Burrata’yla Organik Cherry Domates ve taze Fesleğenli Pesto Sosu üçlüsü… Tabi bu aldığınız porsiyon büyük olacağı için birkaç kişi için başlangıç olarak düşünebilirsiniz. Zaten mozzarella porsiyonları dışında pizza, makarna, risotto gibi ana yemeklerden de birçok seçenek bulunmakta.

Mozzarella ve taze Pesto Soslu Cherry Domates

Peynirler:
Classica
(klasik lezzet)
Affumicata
(füme ve yoğun tat)
Stracciatella di Burrata
(krema ile tatlandırılmış lezzet)

Eşlik edenler:
• Organik Cherry Domates ve taze Fesleğenli Pesto Sosu
• Organik Domates, Çam Fıstığı, Badem ve taze Fesleğen ile sotelenmiş Patlıcan
• Izgara mevsim sebzeleri ve taze Fesleğenli Pesto Sosu
• Parma bölgesinden Crudo domuz  Jambonu
• Langhirano bölgesinden Crudo domuz  Jambonu
• Cotto domuz  Jambonu
• Milano domuz  Salamı
• Fıstıklı domuz  Mortadella
• Kurutulmuş dana eti
• Meşe füme Somon
• Enginar kalbi ve kurutulmuş Domates
• Parma bölgesinden Crudo domuz  Jambonu, Cotto domuz   Jambonu, Milano domuz   Salamı




Mozzarella Aperatifleri - Obika
 

Obika Mozzarella

Son olarak Obika hakkında kimler ne demiş:

The New York Times
"Mozzarella's Moment. Obikà is Rome's and probably history's first mozzarella bar."
“Mozzarella Anı. Obika, Roma’daki ve belki de tarihteki ilk mozzarella barı”.

The Wall Street Journal
"At Obikà, mozzarella is treated with reverence a sushi chef reserves for yellowfin tuna."
“Obika’da mozzarella, bir suşi ustasının ton balığını sunması gibi büyük bir saygı ile sunuluyor”.

Traveler
At Obikà you can enjoy the country'spremier Mozzarella di Bufala, brought in daily from prize producers near Naples and Salerno.
“Obika’da Naples ve Salerno’daki ödüllü üreticilerden günlük olarak getirilen ülkenin özel Mozzarella di Bufala’sını tadabilirsiniz.”

WWD
The minimalist decor has a Japanese air, the clientele is fashion-forward and the food is presented like glistening, bite-size jewels.
Minimalist dekorun Japon havası var, clientele modanın izlerini taşıyor ve yemekler sanki parıldayan çok küçük mücevherler gibi servis ediliyor”.

OBİKA TÜRKİYE
Kanyon Alışveriş Merkezi
Büyükdere Caddesi 185
Kat:1 No:167 Levent 34394 - İstanbul
T: +90 212 3535330 F: +90 212 3534345

OBİKA MİLANO
La Rinascente Duomo
7. Kat
S. Radegonda Sokağı, Duomo Meydanı - Milano
Tel.: +39 02 8852453

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...