26 Aralık 2010 Pazar

Beyrut'ta Mekan Önerileri - Restoranlar

Gemmayzeh Cafe - Restaurant 
Lübnanlı arkadaşımız biz Lübnan yemeklerini merak ediyoruz dediğimiz an bizi Gemmayzeh Cafe'ye götürdü, o yüzden Beyrut'a gittiğiniz zaman geleneksel yemekleri tatmak isterseniz Gemmayzeh Cafe'ye kesinlikle gitmelisiniz!  Piyanist şantör eşliğinde canlı Arap müziği ve fasıl ortamı, göbek atan Lübnanlılar:), tatları birbirinden değişik Lübnan mezeleri ve tabi ki nargile.. Hepsini Gemmayzeh Cafe'de bulmak mümkün. Yemeklerde ünlü tabbouleh, fattouch ve humus çeşitlerini deneyebilirsiniz. Sadece sujuk adında bizim bildiğimiz sucuğa benzeyen bir meze vardı, onu beğenmesem de diğer yemekler Türk damak tadına uygun ve güzeldi. 

Yemek yerken belli bir süre sonra dansetmek için ayağa fırlayan ve bir daha da oturmak bilmeyen bir adam!? bütün bayanlara taş çıkarırcasına göbek attı ve ağzımızı açık bırakırcasına bir o kadar komik :) ve bir o kadar güzel kıvırdı!:) Sonradan öğrendik ki Lübnanlı sandığımız bu adam meğersem Türkmüş! Hatta adı da Bekirmiş, anlattığına göre Lübnanlı bir arkadaşının peşinden Beyrut'a gelmiş ve burayı çok sevince bir daha dönmemiş. Bir gün Gemmayzeh Cafe'ye yemek yemeye gittiğinde kalkıp dansedince herkes çok beğenmiş, ve sonra sık sık Gemmayzeh Cafe'ye gidip dansettiği için bu restorana talep artmaya başlamış ve Gemmayzeh Cafe ondan her akşam gelmesini istemiş ve karşılığında istediğin gibi ye, iç para ödeme demişler, o da Gemmayzeh Cafe'nin birnevi maskotu olmuş!:) 

Adres: Rue Gouraud Gemmayzeh
Rezervasyon için: 961 1580817, 961 1447319

Gemmayzeh Cafe'deki Bekir Abi

Fattouche

Humus

Gemmayzeh Cafe'nin Menüsü

Joe Pena's Restaurant
Joe Pena's Meksika mutfağını denemek isterseniz çok güzel bir restoran, yemekleri El Torito'ya benziyor diyebilirim. Ancak şunu söylemeliyim ki buraya Lübnanlı tanıdığımız arkadaşımızın tavsiyesiyle gittik ve mekanın kalabalığından ve şıklığından, beğenilen restoranlardan olduğu anlaşılıyordu. 

Adres: Boutros Dagher Str. Hnneine Bldg. Gemmayzeh, Achrafieh Beyrut
Rezervasyon için: 961 1 449906

Joe Pena's - Gemmayzeh
Mayrig Restaurant
Türk damak tadına yakın yemekleri özlerseniz bir Ermeni Restoranı olan Mayrig Restoranı tavsiye ederim. Ortamı çok güzel ve sıcak, yemekleri de çok çeşitli ve çok güzeldi ayrıca garsonlardan bazıları çat pat Türkçe biliyordu:) Kısıra çok benzeyen ancak biraz daha sulu olan salataları, Ermeni usulü mantıları, vişneli Fishna Kebabı, değişik çeşitlerde pudingi Achtalieh, 4 çeşit sorbeleri aklımda kalan lezzetlerden sadece birkaçı. Ermeni mutfağı bizim mutfağımıza benziyor ama kesinlikle farklılıklar var o yüzden kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. 

Adres: 282 Pasteur St., Gemmayzeh Beyrut
Rezervasyon için: +961 1572121

Mayrig Restoran Beyrut - Ispanaklı Mantı ve Normal Mantı 

 Mayrig Restoran Beyrut - Madzouno Kebap ve Fishna Kebap

Mayrig Restoran Beyrut - Tatlılar - Anouchi, Sorbet ve Achtalieh

Al - Sultan İbrahim
Al-Sultan İbrahim, Downtown'a çok yakın geleneksel bir Lübnan balık lokantası. Burada meşhur tabbouleh, fattouch gibi Lübnan mezelerinden, değişik çeşitlerde humus ve shrimp tempura gibi balıklı başlangıçlardan tadabilirsiniz. Ayrıca ana yemek için balık seçerken garsonla konuştuğumda balıkların Türkiye'den geldiğini öğrendim! :) Balıkları da gerçekten çok güzel ve tazeydi.. Ayrıca yemekten sonra ikram olarak bizim bütün gece oturup yemeye kalksak bile bitiremeyeceğimiz derecede tabaklar dolusu meyve ve birkaç çeşit tatlı gelmesi bizi gerçekten çok şaşırttı. Meğersem Lübnan kültüründe birşey ikram edildiği zaman tabakda bırakmak kibarlıkmış:)

Adres: Minet el-Hosn Downtown Beirut
Rezervasyon için: +961 (0) 3090809

Beyrut Al Sultan İbrahim Balık Restoranı
Beyrut Al Sultan İbrahim Menüsü  - Salatalar
Beyrut Al Sultan İbrahim Menüsü - Soğuk Mezeler
Beyrut Al Sultan İbrahim Menüsü - Balıklı Spesiyaller
Tabbouleh

Mekanlarda harcanan paraya gelince, öncelikle Beyrut'ta Lübnan Lirası geçiyor ancak dolar da heryerde geçtiği için dolarla gidebilirsiniz. Ve genel olarak Beyrut'ta hayat, Avrupa ülkelerine göre çook daha ucuz. Örneğin Al-Sultan İbrahim ve Mayrig Restoranlarında tıka basa yememize rağmen 35 dolardan fazla ödemedik! Avrupa'da böyle bir yemek eminim ki 50-60 eurodan aşağı olmazdı. O yüzden maddi açıdan da içiniz rahat olsun! Beyrut 'u sizin de seveceğinizden eminim!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...